skriva-personligt-brev-1024x562

Av Armando Hernandez

Vad är tillit?

För att det ska finnas en bra kommunikation ska det finnas tillit. Tillit är det kullagret som gör att kommunikationen rullar hela tiden. Det är det som gör att vi kan känna oss bekväm och komfortabel i vår interaktion med andra människor. Tillit kan vara bräckligt i början, men kan växa allt starkare med tiden. Tillit måste byggas upp det kommer inte av sig själv.

Man kan börja med att uppfylla första kraven som är att vara lyhörd, många människor i vår omgivning behöver uppmärksamhet och vill bli sedda och hörda, man ska vara tillgängligt och lyssna på den som behöver prata.

Tillit byggs upp också genom att hålla sina löften, visa att du är en person som man kan räkna med, om man sviker ofta sina löften andra blir misstänksamma och det blir ingen tillit, men om man någon gång kan inte uppfylla ett löfte se till att den andra vet omedelbart varför blev det så, be om ursäkt och mena det.

Du ska alltid vara ärlig och tala sanningen oavsett, men lyssna på de andra också. Säg aldrig något om någon annan, den som öppnar sig till dig måste vara säker på att du inte berättar vidare, det är lojalitet och är viktigt för att skapa trygghet och tillit.

Se till att dina ord överensstämmer med dina handlingar, det betyder att vara konsekvent, jag har lärt mig det inom mitt yrke som lärare, det är viktigt att barnen litar på att du behandla de likadant. Du ska kunna vara dig själv och inte dölja saker och ting för andra som du vill att de ska lita på dig. Så så småningom börjar du lita på andra. Du ska tro på de andra även om du inte vet, det är tillit.

Vad är dröm?
De flesta människorna förknippar drömmen med det tillståndet man hamnar i medans man sover. Om den där typen av drömmar finns mycket att prata om. Varför vi drömmer? Vilka typ av drömmar finns? etc. Man kan gå längs bak i tiden och se att drömmar har uppfyllt en viktig roll i många kulturer.

Man försöker att tolka drömmarna och det gör man på många olika sätt. Men man kan också drömma i vaket tillstånd. Jag tycker att det är som ett önskemål, det önskemålet eller “drömmen” kan förändras med tiden och kan bero på många olika saker, t. ex. om man är barn eller vuxen, var är man född etc, etc.

Drömmarna kan vara, tycker jag, kortvariga eller långvariga t. ex en person som drömmer om något som ska hända nästa dag, det kan vara vad som hels som att gå på bio, eller en annan som “drömmer” om att utöva ett viss yrke i framtiden, eller den som “drömmer” om att vara bäst på någonting och så livet pågår mellan drömmarna och verkligheten. Många “drömmar” förverkligas andra inte.

Det är kanske bättre om drömmarna är realistiska, det betyder att de kan upplevas i verkligheten annars kan man vara besviken. Det viktigaste är att kämpa för sina “drömmar” då finns större möjligheter att de förverkligas.

Av Armando Hernandez
Akalla den 22/okt, 2017.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.