skriva-personligt-brev-1024x562

Selma Bouterfas

Vad är löfte?
Selma Bouterfas (2005.07.25)

Löfte är när A-person lovar B-person någonting. När man ”lovar” någon någonting måste man hålla sitt så kallade löfte. Om man inte håller sitt löfte så ljuger man, vilket kan innebära att man tappar tillit och förtroende till varann.

Man ska vara en ”god människa” som alla föräldrar brukar säga, men ibland bryter även vuxna sina löften. Man kan ju inte spå in i framtiden så alltså kan man inte lova vad som helst. Det finns även de som inte vill lova saker (min mamma).

De får iallafall inte skulden om det inte händer. Och motsatta personer (inte min mamma) lovar en massa saker men bara sviker andra sen. Man tappar hoppet, och tillsist även vänskapen.

När jag brukar lova saker så brukar det vara saker som jag är 74-99% säker på att det har hänt eller kommer att hända/ inte kommer att hända. Man har mycket mer roligt med personer som håller sina löften. T.ex om man ska mötas kl: 13.48 (EXAKT) då ska man inte behöva vänta 100000 år längre! Det tycker jag är fel, lögn, dumt och respektlöst.

HAR MAN LOVAT, DÅ HAR MAN LOVAT! Eller om man får låna en sak och säger följande: ”Jag kommer att ge tillbaka, annars köper jag en ny.” Då ska man köpa en ny om man tappar bort den! Det är vad jag kallar för löfte. Akalla 21/okt, 2017.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.