skriva-personligt-brev-1024x562

Armando Hernandez uppsats

Vad är slag?

Slag har olika betydelser beroende på i vilket sammanhang vi använder det. I kampsporten, tycker jag, att slå betyder den rörelsen man gör med händerna eller med fötterna med avsikt av att träffa ett föremål eller en person. Det är viktigt att poängtera om att om man ska slå någon annan det är enbart i självförsvar.

Vad är blockering?
Att blockera betyder tycker jag att förhindra. I kampsporten är den rörelserna man gör för att försvara sig, t. ex. med händerna för att kroppen blir inte träffat och skadat. Man kan också säga att man kan blockera negativa tankar att sätta sig fast i huvudet, man kan blockera alla som vill bromsa och förhindra samhälls-utvecklingen.

Det finns många negativa krafter i vårt samhälle. Ett bra exempel är att igår under gradering i Tensta några vandaliserade min moppad, synd att många ungdomar går runt och förstör för oss alla. Fråga är hur skulle man kunna hjälpa de och blockera deras vrede mot samhället.

Vad är ansvar?
Ansvar är, för mig, en av det viktigaste begreppet i vårt samhälle. Ansvarsfullhet, en personlig dygd som innebär att man tar sitt ansvar. En uppgift som är så väldefinierad att det kan bli sanktion om inte uppgiften utförs. Många sakna tyvärr den egenskapen om alla skulle ta sitt ansvar skulle hela världen vara bättre.

Att ta ansvar för sina handlingar och alltid tänka på att inte skada eller göra illa någon annan. För de som lär sig en viss teknik inom kampsporten betyder att man ska ta ansvar och inte använda den med negativt syfte, utan att bekämpa de negativa tendenser som finns i samhället och påverka alla andra människor på ett negativt sett.

2017.06.09
Armando Hernandez

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.